23 oktober 2021

Amazon komt naar Nederland

Zoals u van ons gewend bent brengen wij wekelijks de laatste trends in de online marketing branche in kaart. Deze week informeren we u over een verandering die heel online Nederland zal gaan veranderen. Amazon komt naar Nederland! Amazon was al actief via Amazon.nl maar verkocht enkel boeken via dit platform. Voor haar overige verkopen in Nederland gebruikt Amazon haar Duitse website Amazon.de. Dat Amazon haar activiteiten in Nederland ging uitbreiden was al langer duidelijk. In onze vorige blogs heeft u kunnen lezen dat Amazon een nieuw kantoor heeft geopend in Amsterdam en dat Amazon een distributie centrum heeft geopend in Duitsland aan de grens met Nederland. Dit alles kwam samen toen Amazon begin 2020 naar buiten bracht Amazon.nl te gaan uitbreiden.

Hoe werkt verkopen via Amazon?

Amazon is begin 2020 begonnen een selecte groep ondernemers uit te nodigen om te verkopen via Amazon. Ook bracht Amazon naar buiten dat er wordt begonnen met verkopen in 20 categorie groepen. Van horloges tot etensmiddelen en van auto tot buitenleven. Zie jij als ondernemer kansen om op de start van Amazon in Nederland in te springen? Stap één is het starten van een Amazon Central Seller Account. Stap twee is het uploaden van jouw producten. Dit kan via een Excel upload of via een speciale API. Mocht dit allemaal ingewikkeld klinken raden wij aan een Amazon certified online marketing bedrijf in te huren. Zij kunnen adviseren in de manier van verkopen en daarnaast helpen bij het opzetten van jouw account.

Is er wel plek voor een partij als Amazon in Nederland?

Met Coolblue, Marktplaats en Bol.com bestaan er al grote marktplaatsen in Nederland. Waar een Coolblue zich erg richt op klantvriendelijkheid is Amazon een echte prijsvechter. De verwachting is dan ook dat zij samen met Coolblue de grootste marktplaats van Nederland zal worden. Profiteer hiervan!