Zakelijk

Als MKB’er beter online vindbaar worden? Lees deze tips!

MKB bedrijven hebben het vaak heel erg druk, waardoor er weinig ruimte over blijft om na te denken over de groei van het bedrijf. Marketing is hierdoor vaak een ondergeschoven kind en dit is zonde! In dit artikel zullen we je uitleggen hoe je als MKB’er toch op een efficiënte manier je (online)marketing inspanningen kunt gebruiken om meer klanten binnen te halen en je bedrijf succesvol te laten groeien.

De eerste tip is eigenlijk om de makkelijke zaken eerst aandacht te geven. Er zijn namelijk relatief eenvoudige manieren om online beter zichtbaar te worden. Zo kun je via Google gemakkelijk een bedrijfsprofiel aanmaken en kun je verschillende profielen aanmaken op social media. Denk hierbij aan Facebook, Linkedin en Instagram. Daarnaast zijn er nog veel andere online bedrijfsgidsen waar je je kunt aanmelden, denk bijvoorbeeld aan Yelp of Openingstijden.nl. 

Beantwoord de vragen die jouw potentiële klanten hebben op je website. Zoekmachines, zoals Google zijn er onder andere om mensen te helpen antwoorden te vinden op hun vragen. Als je er dus zorgd dat jij deze antwoorden laat zien op je website is de kans groot dat je goede posities verkrijgt in de zoekresultaten! Om erachter te komen welke vragen er leven moet je je eens proberen te verplaatsen in je klant! Of vraag het simpelweg! 
Je kunt dus een hoop zelf doen en proberen. En er is hiermee een hoop te winnen. Toch zul je naar verloop van tijd waarschijnlijk een beetje verdwalen in de de details. Het is dan zeker de moeite waard om eens te gaan zitten met een online marketing bureau, zoals Dutch Blue. Zij kunnen je dan een stap verder brengen, zodat je groei door kunt zetten!