23 oktober 2021
polestar

Alles wat je moet weten over de Polestar 2

Het is tijd voor een nieuwe shortlease auto. Je wilt eigenlijk over op een elektrische auto. Misschien is de Polestar 2 een goede keuze? Polestar is het elektrisch performance merk van Volvo Car Group en Zehejiang Geely Holding. 

Interieur

De Polestar 2 heeft een vegan interieur. De materialen die gebruikt zijn voor de bekleding zijn gemaakt van WeaveTech. Dit materiaal wordt ook gebruikt voor het maken van wetsuits: het is zacht, comfortabel en duurzaam. Verder is het design vrij minimalistisch. De Polestar heeft een scherm in het midden die bediend wordt door middel van Google Assistent.

Volledig elektrisch

De Polestar 2 heeft een WLTP range van 470 km. Polestar kondigde ooit aan dat de auto’s 500 kilometer kon rijden. Hoe ver een auto kan rijden op een volle accu is net zo belangrijk als de laadtijd. Er is een verschil tussen AC laden (denk aan een laadpaal aan huis) en DC laden (de laadpalen langs de snelweg). Wie de Polestar AC laadt, heeft in 7 uur een volle accu. Het snelladen kan met maximaal 150 kW. Polestar zegt dat 0-80% laden in 40 minuten mogelijk is.

Nadeel Polestar 2

Grote nadelen heeft de Polestar niet. Als we er dan toch één moeten noemen: de actieradius in de winter is korter dan de theoretische waarde. Dit nadeel heeft niet alleen de Polestar, ook andere elektrische auto’s hebben hier last van. Een koud accupakket presteert niet optimaal. Daarnaast beïnvloedt de verwarming het rijbereik. Het kan zo zijn dat je in de winter een extra keer moet bijladen, maar dat kan dan wel met stoelverwarming aan!

Bekijk ook:

Shortlease particulier

Shortlease zakelijk