Geen categorie

5 tips om de naamsbekendheid van je bedrijf in de regio te vergroten

Als startende ondernemer heb je het best zwaar. Vrijwel niemand kent jou en jouw bedrijf en daar dient verandering in te komen. Vaak heb je als startende ondernemer hiervoor nog niet een groot budget tot je beschikking. Je zult dus creatief moeten zijn. Naamsbekendheid in de regio kun je op verschillende manieren verkrijgen. In dit artikel geven we je vijf tips waar je als starter mee aan de slag kunt.

Tip 1: Folders verspreiden

Met folderverspreiding laat je jouw omgeving direct kennismaken met jouw diensten of producten. Ook leuke kennismakingsacties kun je met de folders onder de aandacht brengen. Het voordeel van deze manier van marketing is dat je zelf kunt kiezen wie jouw folders dient te krijgen. Ben je een lokale ondernemer, dan is het niet nodig de folders door het hele land te laten verspreiden. Ook kun je de folders geheel naar eigen wens ontwerpen. Met een pakkende tekst en goede afbeeldingen trekt jouw folder direct de aandacht en zullen mensen verder gaan lezen. Het is iets tastbaars en iets wat men ook na een dag werken er nog eens bij kan pakken.

Tip 2: Stickers, pennen en andere weggevertjes

Een andere manier om naamsbekendheid te creëren met een klein budget, is het uitdelen van weggevertjes. Door stickers, pennen, bierviltjes of andere kleine attenties te laten bedrukken met de gegevens van jouw bedrijf, zorg je voor naamsbekendheid. Zeker met een duidelijk logo, een pakkende spreuk of opvallende kleuren valt het product direct in het oog.

Tip 3: Persbericht insturen

Het voordeel van een persbericht is dat het gratis is. Uiteraard dient het geen reclame te worden, maar een puur informatief artikel met een hoge nieuwswaarde. Misschien ben jij wel het enige bedrijf in de omgeving dat een bepaald nieuw product te koop heeft. Vertel over dat product en laat uiteraard de naam van je bedrijf vallen. Zorg wel dat je de inhoud krijgt te lezen en eventueel aan kunt passen, alvorens het gepubliceerd wordt, zodat je er volledig achter staat.

Tip 4: Social Media

De marketing van dit moment gebeurt toch wel op Social Media. Zorg dan ook dat je een actief lid bent en plaats op verschillende Social Media berichten rondom jouw bedrijf. Door vaak te posten, wordt de naamsbekendheid van jouw bedrijf direct vergoot.

Tip 5: Reclamebord of uiting

Met een reclamebord in de tuin van jouw kantoor, jouw woning of jouw klanten, vergroot je direct de naamsbekendheid van je bedrijf. Voorbijgangers merken het op, het wekt hun interesse en zullen gaan Googlen op het internet. Ook je auto laten bestickeren met bedrijfslogo en website adres is een goed idee. Zo kan de gehele omgeving kennis maken met jouw bedrijf.