incassobureau
Geen categorie

5 dingen die je moet weten over een incassobureau

Wanneer je op een dinsdagmiddag uit het werk komt, ligt er ineens een brief van een incassobureau op de mat. Wij kunnen ons voorstellen dat dit veel stress kan veroorzaken. Een brief van een incassobureau betekent immers dat je schulden hebt. Wil jij weten wat je te wachten staat in een situatie als deze? Dat vertellen de experts van Korenhof en Partners je graag. Daarom lees je in deze blog 5 dingen die je moet weten wanneer je in aanraking komt met een incassobureau!  

1 Situaties waarin een incassobureau wordt ingeschakeld

Op het moment dat jij een openstaande rekening niet op tijd betaalt, kun je te maken krijgen met een incassobureau. Dit gebeurt natuurlijk niet direct. Voordat er een incassobureau bij Rotterdam in de armen kan worden genomen, zal men jou namelijk eerst in gebreke moeten stellen. Dit kun je zien als een herinnering waarin een uiterste betaaltermijn geven wordt. Betaal je binnen deze termijn alsnog niet? Dan pas kan een incassobureau ingeschakeld worden. Voordat je een brief van een incassobureau ontvangt, gaan er dus meerdere herinneringen aan vooraf.  

2 Het verschil tussen een incassobureau en een deurwaarder

Veel mensen denken dat een incassobureau en een deurwaarder hetzelfde zijn. Toch is er wel degelijk een verschil. Zowel een incassobureau als een deurwaarder kunnen schulden innen voor een schuldeiser. Echter heeft een deurwaarder hierbij meer mogelijkheden en kunnen deze net een stap verder gaan dan incassobureaus. Een incassobureau kan namelijk alleen brieven sturen in de hoop dat jij betaalt. Een deurwaarder daarentegen mag ook beslag leggen op woningen en spullen of een dagvaarding uitbrengen.

3 De kosten die een incassobureau mag doorrekenen

Krijg je te maken met een incassobureau? Dan betaal je niet alleen jouw openstaande schuld, maar ook de kosten die het bureau maakt. Deze kosten mag een incassobureau onder bepaalde voorwaarden bij jou in rekening brengen namelijk. Dit gaat om bijvoorbeeld de administratiekosten, bureaukosten en aanmaningskosten.

4 Wat als je je schulden niet kunt betalen

Het is niet zo gek dat jij de nota die je hebt ontvangen niet kunt betalen. Anders had er immers ook geen incassobureau aan te pas hoeven komen. Wanneer dit het geval is, kun je het beste zo snel mogelijk contact opnemen met het incassobureau. Vaak kunnen jullie dan samen een plan maken over hoe en wanneer het betaald kan worden!