4 belangirjke partners binnen de uitzendbranche
Zakelijk

4 belangrijke partners binnen de uitzendbranche

Ondernemen… het is een uitdaging. Veel starters beginnen vol enthousiasme aan het opzetten van hun eigen uitzendbureau. Administratie? Verzuimbeleid? Pensioen?! In de meeste gevallen wordt daar niet eens bij stilgestaan. Toch is het verstandig om vroegtijdig spijkers met koppen te slaan. Ga duurzame relaties aan, zodat jij je bezig kan houden met hetgeen waar je écht goed in bent: ondernemen. De experts van Recruitment Backoffice delen in deze blog een aantal partners waar je écht zaken mee moet doen.

1. Een externe backoffice

De concurrentie binnen de uitzendbranche is groot. Jij wilt je daarom volledig kunnen focussen op hetgeen dat jouw bedrijf bijzonder maakt. Het is dan ook zonde om teveel tijd aan de administratie te besteden. Gelukkig kun je de backoffice van jouw uitzendbureau altijd uitbesteden. Binnen de branche zijn namelijk meerdere dienstverleners actief, waaronder Recruitment Backoffice. De investering betaalt zich 100% zeker terug.

2. Een gecertificeerde arbodienst

Ziekte- en arbeidsongeschiktheid… Daar ben jij als werkgever verantwoordelijk voor. Daarom is het al ruim twee jaar verplicht om de handen met een gecertificeerde arbodienst ineen te slaan. Ideaal, want zij helpen je bij het opstellen en uitvoeren van een prima beleid omtrent de arbeidsomstandigheden en het verzuim. Zo heb jij alle mogelijke risico’s zoveel mogelijk dichtgetimmerd.

3. Een brancheorganisatie

Het ontbreken van een cao is voor sommige kandidaten een echte dealbreaker. Veel uitzendbureaus sluiten zich daarom al snel bij één aan. Een uitzend-cao kent namelijk een aantal voordelen. Zo wordt jouw bedrijf met een keurmerk beloond en bieden de contracten een zekere flexibiliteit. Zit je met een vraag of dilemma? Dan kun je tevens veel kennis uit zo’n brancheorganisatie putten. Binnen de uitzendbranche kun je kiezen uit twee cao’s, namelijk: de ABU en de NBBU.

4. Stichting Pensioenfonds voor Personeelsdiensten

Pensioen. Het is vandaag de dag een hekel woord. De verwachtingen zijn laag en de frustraties hoog. Toch ben jij – als startende ondernemer binnen de uitzendbranche – nog altijd verplicht om je aan te sluiten bij het StiPP. Doordat je deze stichting periodiek van de nodige gegevens over personeelsleden moet voorzien, kun jij de juiste pensioenpremies afdragen. In de hoop dat zij daar op hun oude dag van kunnen genieten.