30 november 2021

3 redenen waarom je een arbeidsongeschiktheidsverzekering moet afsluiten

Vaak wordt de kans op een ongeluk onderschat, omdat de menselijke natuur is wat het is. Onze interne monoloog gaat een beetje als volgt: Wie ik? Sterven? Nooit! Ik heb geen levensverzekering nodig. We hanteren vaak dezelfde foute logica als het gaat om arbeidsongeschiktheidsverzekeringen. We denken gewoon niet dat het ons kan overkomen. Een AOV oftewel een arbeidsongeschiktheidsverzekering biedt je een stabiel inkomen wanneer je door arbeidsongeschiktheid niet kan werken. In dit artikel vind je 3 redenen waarom we het moeten heroverwegen.

Het is eenvoudig af te sluiten

Sommige werkgevers bieden goedkope opties met door werknemers betaalde premies. Als je de mogelijkheid hebt om een arbeidsongeschiktheidsverzekering op het werk af te sluiten, overweeg dan om deze te nemen! Het kopen van een arbeidsongeschiktheidsverzekering op de individuele markt kan prijzig zijn, maar als werknemer krijgt je toegang tot groepstarieven. 

De zorgverzekeraar kan niet alles doen

De zorgverzekeraar biedt ook een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Het probleem is echter dat de arbeidsongeschiktheidsverzekering waarschijnlijk niet aan al je behoeften zullen voldoen. Het kan meer dan een jaar duren om te beginnen met het ontvangen van een arbeidsongeschiktheidsverzekering van je zorgverzekeraar.

Zelfs kantoormedewerkers kunnen arbeidsongeschikt raken

Denk je dat arbeidsongeschiktheids alleen voorkomt bij mijnwerkers en mensen met andere gevaarlijke, fysieke banen? Denk nog maar eens goed na. De handeling van de hele dag zitten, naar een computer staren en typen kan zijn eigen risicofactor zijn.