Jaarboek 2013

Jaarboek Overheidsfinanciën 2013
Deze elfde aflevering van het door de Wim Drees Stichting voor Openbare Financiën gepubliceerde jaarboek overheidsfinanciën houdt het financieel-economische beleid van de overheid kritisch tegen het licht. Het regeerakkoord van het kabinet-Rutte II vormt daarbij de rode draad. De eerste zes hoofdstukken besteden aandacht aan de gang van zaken in de Nederlandse economie, de stand van de overheidsfinanciën, de sociale zekerheid, de collectief gefinancierde gezondheidszorg, de financiën van de decentrale overheden, het meerjarig financieel kader voor de begroting van de Europese Unie en de overlevingsvoorwaarden van de euro. De overige hoofdstukken gaan in op de koersverlegging bij de ontwikkelingssamenwerking, de andere opzet van de begrotingspresentatie, het beleid ten aanzien van belastingen en premies, het functioneren van de strafrechtsketen, het ruimtelijk beleid en de beleidsinspanningen die zijn gericht op groene groei.

Het Jaarboek Overheidsfinanciën 2013 is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in de ontwikkeling van de openbare financiën, professioneel of gewoon uit belangstelling.

U kunt het Jaarboek 2013 hieronder per hoofdstuk downloaden (hard copy is uitverkocht).

Inhoudsopgave Jaarboek Overheidsfinanciën 2013

Woord vooraf (pdf)

Voornaamste bevindingen

Auteurs