Jaarboek 2011

...

Deze negende aflevering van het door de Wim Drees Stichting voor Openbare Financiën gepubliceerde Jaarboek Overheidsfinanciën houdt het financieel-economische beleid van de overheid kritisch tegen het licht. Traditiegetrouw gaan de eerste zes hoofdstukken over de wisselwerking tussen economie en overheidsfinanciën, de sociale zekerheid, de collectief gefinancierde gezondheidszorg, de financiën van gemeenten en provincies, en Europa (met dit keer aandacht voor de eurocrisis). Verder besteedt deze editie in alle hoofdstukken aandacht aan elf van de zeventien hervormingsvoorstellen van het in oktober 2010 aangetreden kabinet-Rutte, waaronder beleidsvoornemens inzake de woningmarkt en het huurbeleid, arbeidsimmigratie en de reorganisatie van de politie.

Het Jaarboek Overheidsfinanciën 2011 is bedoeld voor iedereen die belang stelt in de ontwikkeling van de publieke sector, dus voor burgers, journalisten, kamerleden, bestuurders en hun adviseurs, deelnemers aan het sociaal overleg, onderzoekers en studenten.

U kunt het Jaarboek 2011 bestellen via ons bestelformulier of hieronder per hoofdstuk downloaden.

Inhoudsopgave (pdf)

Woord vooraf

Voornaamste bevindingen

Auteurs